Menu
Online boeken

Musea

Tijdens uw vakantie genieten van een mooi museumdagje? Kom meer te weten over de geschiedenis en cultuur van Terschelling. Bezoek één van de musea voor een heerlijk dagje uit.

Vuurtoren Brandaris Terschelling

Op Terschelling vindt u de oudste vuurtoren van Nederland, de Brandaris. De huidige vuurtoren stamt uit 1594 en is nog altijd in gebruik om een groot deel van de Noord-Nederlandse kust in de gaten te houden. De vuurtorenwachter kan daarbij niet worden afgeleid en daarom is de toren niet meer toegankelijk. Wel is het zeker de moeite waard om de toren van de buitenkant eens te bekijken.

Museum 't Behouden Huys

Veldslagen, zeegevechten, strandingen en overstromingen...Terschelling heeft een rijke geschiedenis en cultuur die u kunt ontdekken in museum 't Behouden Huys. Het unieke museum ligt in het dorp West-Terschelling in twee voormalig commandeurswoningen van de walvisvaart uit 1668.

Bunkermuseum

Waan u zelf in het verleden wanneer u rond loopt in de bunkers van Terschelling. Krijg een goed beeld van de belangrijke functie van de Tigerstelling in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een bezoek aan het Bunker Museum ontdekt u een bunkercomplex van 100 bunkers waarin 200 Duitse soldaten woonden en werkten.

Wrakkenmuseum

Achter aangespoelde stukken van wrakken zitten altijd spannende verhalen. Deze ontdekt u in het bijzondere Wrakkenmuseum op Terschelling. Het museum vindt u in een authentieke boerderij met daarachter een echt piratenschip. Leuk om eens te bezoeken met kleine of grote avonturiers! 

Omgeving overzicht